Scroll to top

Rodinný dom Sládkoviča

Rodinný dom Sládkoviča, Trnava

Lokalita: Trnava
Rok: 2018
Status: realizácia
Investor: súkromná osoba
Autor: Igor Čierny

Cieľom návrhu rekonštrukcie rodinného domu z polovice minulého storočia, bolo zbavenie sa rôznych nánosov prístavby a rôznorodých stavebných úprav počas celej existencie objektu. Rekonštrukcia si vyžiadala komplexné prepracovanie dispozície spĺňajúce požiadavky mladej rodiny.

Najvýznamnejším zásahom do dispozície bolo premiestnenie vstupu z prístavby do hlavnej hmoty objektu, kde vznikol zvýšený vstupný priestor cez 1,5 poschodia. Vstupu dominujú vstupné dvere lemované čiernym ostením.

Vstupnou chodbou pozdĺž hosťovskej izby s toaletou sa dostávame do centrálneho obývacie priestoru, ktorému dominuje otvorený priestor prepojujúci dve poschodia. Na obývací priestor nadväzuje priestranná kuchyňa s priamym kontaktom cez terasu do záhrady rodinného domu. 

Súčasťou kuchyne je otvorené schodisko komunikačne prepojujúce poschodie objektu, na ktorom sa nachádzajú izby s kúpeľňou a terasou. Konštrukcia strechy ako aj dispozícia poschodia prešla úplnou prestavbou. Novonavrhnutá sedlová strecha je doplnená vikiermi, ktoré v miestnostiach vylepšujú svetlú výšku podkrovných priestorov.

Architektúra

Rodinný dom Sládkoviča